Recepten van Fromagerie Europa

Op zoek naar een speciaal gerecht voor een bijzondere gelegenheid, een smaakvolle maaltijd voor elke dag of een verrassend lekker tussendoortje? In deze rubriek treft u uiteenlopende recepten die u met onze producten kunt maken. Kook en geniet!


Hartige Kaltbach Muffins

Eenvoudig te maken en echt heel erg lekker! 

Verwarm de oven op 200 graden. Meng 250 gram bloem met 3 theelepels bakpoeder en 50 gram roomboter (op kamertemperatuur). Meng een losgeklopt ei en 250 ml melk door de bloem. Voeg vervolgens 150 gram geraspte Kaltbach EXTRA of Gruyere toe en roer het mengsel nog eens goed door.

De muffinvorm invetten en verdeel daarna het beslag. Bak de muffins in 25 minuten af in de oven.

Eet smakelijk!


Camembertsoep met Quenelle van Roquefort en crème fraîche

Ingrediënten:
600 cc Bouillon
1,5 dl. Slagroom
1 Camembert Gillot AOP au lait cru 250 gram
15 gr. Boter
20 gr. Bloem
1 Sjalot
20 cl Creme Fraiche
75 gr Roquefort BLACK Label

Werkwijze soep (8 porties)
-boter smelten.
-gesnipperde sjalot toevoegen en aanfruiten.
-bloem toevoegen en kort doorwarmen.
-bouillon toevoegen.
-Camembert toevoegen.
-15 minuten zachtjes laten koken.
-room toevoegen.
-op smaak brengen met zout en/of peper.

Werkwijze Quenelle
Roquefort en crème fraîche samen gladroeren naar smaak. Met warme (thee)lepel een "Quenelle" in de warme soep scheppen.

De Camembertsoep schenken in een kopje of een leuke amuse glaasje en smullen maar.

 


Chevre Saint Maure met Tomatenmousse

Ingrediënten:
1 Chevre Sainte Maure Sevre et Belle 200 gram
150 gr. Gepelde tomaten (blik)
25 cc Cognac
25 cc Droge sherry
3 blaadjes Gelatine
½ liter Slagroom (lobbig geklopt)
80 cc Eiwit
100 gr Gedroogde zontomaten

Werkwijze (10 hapjes):
-gepelde tomaten, cognac en sherry warm maken en met de staafmixer fijnmalen.
-in koud water geweekte gelatine uitknijpen en oplossen in het warme tomatenmengsel.
-eiwit stijfkloppen.
-zodra tomatenmengsel afgekoeld is, de room en eiwit erbij mengen met een spatel.
-op smaak brengen met zout en of peper.
-Snij de Chevre Sainte Maure Sevre et Belle in 10 gelijke plakjes

De tomatenmousse serveren op een schijfje Chevre Sainte Maure Sevre et Belle en vervolgens garneren met een stukje half gedroogde tomaat op olie.

 


Bakcamembert traditioneel

Bak de bakcamembert en vul de oven met stukjes stokbrood ingesmeerd met kruidenboter. Serveer beide samen met wat krieltjes op een bord met veldsla. Breng de sla op smaak met geroosterde pijnboompitten, cherrytomaatjes, olijfolie, balsemico azijn, peper en zout. Gebruik cranberrycompôte om de kaas te complementeren.


Tosti met Gruyère de Savoie

Kaas op Brood! Dat spreekt toch iedere Nederlander aan. Met de Gruyère de Savoie creëert u net een iets specialere tosti. Durf!

Maak de tosti in een koekenpan

Rasp de Gruyere de Savoie. Smelt vervolgens op middelhoog vuur een klontje boter in de koekenpan. Beleg 2 sneetjes brood met geraspte Gruyère de Savoie en leg deze op elkaar. Bak de tosti in de koekenpan en bestrooi na een paar minuten de bovenzijde ook met kaas. Deze begint dan door de hitte al licht te smelten. Draai daarna de tosti om en bak deze zijde totdat die lekker krokant is. Doe dat ook met de andere buitenkant. Het resultaat is een tosti met een geweldige smaak! Echt top!


Frisse Bakcamembertburger

Frituur een bakcamembert en bak wat reepjes paprika lichtjes aan. Beleg de onderste helft van een sesambroodje met gemengde sla, uienringen en een schijfje tomaat. Leg daarop de bakcamembert. Bestrijk de bovenste helft met cranberrysaus en smullen maar. Ook te garneren met gebakken champignon.


Hollandse bakcamembert

Bereid andijviestamppot en voeg als laatste wat ananasblokjes en kerrie toe. Ondertussen de bakcamembert zachtjes bakken in wat boter. Leg de bakcamembert op een bord. Voeg wat water toe aan de hete boter en gebruik dit als jus. Lekker in combinatie met gegrilde paprika ingesmeerd met olie, zout en knoflook.


Fromagerie Europa voert meer dan duizend verschillende kaassoorten uit binnen- en buitenland. Die kazen hebben allemaal een gemene deler: het zijn uitgesproken kwaliteitsproducten. Inspelend op de vraag van onze afnemers voeren we tegenwoordig ook uiteenlopende delicatessen als: pasta, toast, wijnen, chutney, mosterd en kaasgerelateerde snackproducten.